İSTANBUL / ÜMRANİYE - Prof. Dr. Sabri Orman Ortaokulu

Okulumuzun Tarihçesi

01-03-2023

Okulumuz 02.12.2022 tarihinde açılışı yapılmıştır. Açılış törenine Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer, İstanbul Valisi Sayın Ali Yerlikaya, İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Levent Yazıcı, Ümraniye Belediye Başkanımız Sayın İsmet Yıldırım, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Sayın Osman Poyraz ve Sayın Fatih Süleyman Denizolgun, Çekmeköy Belediye Başkanı Sayın Ahmet Poyraz, Ziraat Katılım Bankası Yönetim Kurulu Üyeleri, Milletvekilleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Prof. Dr. Sabri Orman Ortaokulu ve Can Gür İlkokulu/Anaokulu açılışında bir konuşma yapan Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, şunları söyledi:
   "Son 20 yıldır eğitim seferberliği gerçekleşiyor. 300 bin olan derslik sayısı, bugün 857 bine ulaşmıştır. Ülkemiz eğitim sisteminin toplamı, 150'ye yakın ülkenin nüfusundan çok daha fazladır. Cumhuriyet tarihinde ilk kez eğitimin tüm kademelerinde okullaşma oranı yüzde 95'in üzerine çıkmıştır." Özer konuşmasında, şuan 1 milyon 800 bin çocuğa her gün verilen ücretsiz yemeğin, 2023 yılında 2.5 milyona çıkacağını açıkladı.

Yayın: 01.03.2023 - Güncelleme: 01.03.2023 11:29 - Görüntülenme: 392